En frygtelig kvinde, skal ses i en biograf nær dig ………

Om et par dage er der premiere på en film, der hedder ”en frygtelig kvinde” og det har den forgangne uge, gjort at jeg er stødt på de to brødre Tafdrup, der beretter om deres og deres venners erfaringer med kvinder, og hvordan mænd kan føle sig kørt over af deres kvinder. Jeg har ligeledes set trailer til filmen, hvor et ung, pænt Storby par, flytter sammen og deler opvaskemaskine og andet.

Da den ene af de herrer Tafdrup, var i min morgenradio, og da  man bad nogle lyttere skrive om deres erfaringer, var der et par kvinder der udstillede de unge herrer som klynkere, hvilket fik Chr. Tafdrup til at konkludere, at det var det ”samme som hvis han kaldte kvinder udsat for vold, for klynkere. Jeg synes generelt man skal undlade at håne hinanden kønnene i mellem, men seriøst …………vi taler om vold og mænd der føler sig overkørt pga,ja jeg ved ikke helt hvad jeg har jo ikke set filmen.

Men jeg blev så træt på forhånd– træt af at vi forklædt som sjov, hvilket filmen angiveligt er, skal diskutere om mænd, føler sig kørt over af kvinder, der fortæller dem at der er en vis chance for at tallerkner bliver rene hvis de skilles ad i opvaskemaskinen. Træt af at vi skal tale om at CDére og store anlæg for længst er erstattet af smartphones, streaming tjenester og gode små højtalere, der spiller markant  bedre end dem du fik i konfirmationsgave i sidste årtusind. Træt af at et reportagehold tager i et storcenter og spørger mænd de møder  hvem der, bestemmer over julegaveindkøb, og på baggrund af svarerne, “det er nok mest min kæreste”, konkluderer at kvinder bestemmer alt.

Vi kunne også for en stund kalde det maskulin dovenskab.

Ja kvinder bestemmer vildt meget i et køkken – fordi de fleste kvinder jeg kender laver mest mad – og i de tilfælde hvor det er manden i huset, er det sjovt nok også ham der styrer hvad der spises.

Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har hørt mænd udtale, min kone er meget bedre til at købe gaver, og jeg har kendt mænd der ikke gider tage sig sammen til at finde en gave eller bede om hjælp til det og kamuflerer deres dovenskab bag et ligegyldigt gavekort, med lidt held, men oftest ingenting. ”hov blomsterhandleren var lukket”

Ja kvinder kan godt lide at mænd vasker hænder når de har rørt deres pik, eller tørret sig i røven, fordi vi godt kan lide at de fingre vi måske skal have i munden eller andre fine steder, er nogenlunde rene og ikke sender klamme bakterier videre der giver langtids kløe i tissekonen.

Jeg har hørt mænd forlade deres koner fordi de bare gerne ville spise pizza klokken to om natten og spille PlayStation når de har lyst – for to sekunder efter at stå med en familie der til forveksling ligner den de kom fra, nu blot med flere små børn, der alt andet lige for en stund sætter en stopper pizza og PlayStation – nå ja måske kold pizza når man alligevel traver gulvet tyndt med skrigende børn.

Jeg har hørt mænd brokke sig over ”hun bestemmer alt over vasketøjet” – men så vask da dit eget tøj for pokker, og lad hendes være, når nu hun har taget en beslutning i sit liv, om at hvidt skal være hvidt og ikke overgå til grågrønne nuancer, fordi du, når du ser en vaskemaskine tænker, et hul er et hul- her er et til vasketøj.

Jeg kender kvinder der er taget som gidsler i deres eget liv, hvis de tænker, jeg prøver at geare ned på mit oprydnings og rengøringsbehov behov, og to uger senere finder sig selv, i et bjerg af tegneserier – tøj på gulvet – tomme mælkekartoner, hvoraf der er drukket direkte, lange skægstubbe og et mandsmenneske, der klør sig åbenlyst i skridtet, prutter og bøvser højlydt. Og hertil vil jeg bare sige, det er derfor Carl Mar er opfundet – det er noget man(d) kan gøre på en mark sammen med andre med samme behov.

”jeg kommer aldrig mere på ferie med drengene” Jeg må sige ærligt, jeg kender ikke en eneste kvinde der ikke elsker når hun får et par dage eller uger hjemme alene. Så af sti afsted derudaf med drengene.

Og så kender jeg vanvittig mange kvinder der møder en mand, der vil hele lortet på en gang og helst indenfor den første måned, som elsker og nyder, for en stund, at der er rent, at maden er sund, at hun står der og smiler sødt, at hun gider give ham et blowjob midt i køkkenet (ifølge filmens instruktør er der ikke ligeværdighed på det område), at hun har overskud til både at se lækker ud, passe sit arbejde, købe gave til hans mor og smile overbærende kærligt når han ikke lige tager sin tallerken med ud – det hedder forelskelse og det varer tre måneder.

Jeg har ikke set filmen og jeg lover at jeg går ind og ser dem med friske øjne og åbent sind, og jeg lover jeg indrømmer hvis jeg kan genkende mig selv i den, for det kan jeg sikkert.

MEN NØJ hvor er jeg træt af hvis vi skal diskutere kønspolitiske emner i en ramme der hedder stil lige tallerknerne rigtigt.

Heldigvis kender jeg flest mænd, der er seje stærke mænd der sagtens står ved hvem de er, og som tør holde fast i sig selv og som sagtens kan tåle at få at vide, når dovenskaben tager dem og de måske skal oppe sig en smule.

 Og hvis jeg har opdraget og sendt en ung mand ud i verden, der opfører sig dovent og uordentligt og drengerøvsagtigt, så kom tilbage og få en lille justeringsflad, og lad os så tale om nogle rigtige problemer.

 

 

About Fuldafløgn 83 Articles
Hej Og velkommen til min blog - en slags dagbog fra en krøllet hjerne der har en mening om snart sagt hvad som helst. Du er velkommen til at komme med kommentarer - jeg bliver helt vildt glad hvis du siger mig videre - og hvis du har noget du undrer dig over, så skriv til mig, så smider vi det op i luften og griber igen - hvis du vil høre min mening om noget IRL - så send mig en besked - så ringer jeg SNART ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*