Har du nogensinde prøvet at skulle på toilettet – altså sådan rigtig for alvor?

FULDAFLØGN MENER:

……Længe siden sidst – en masse trænger sig på men mest presserende er nogle tanker om at skulle virkelig meget på toilettet – og stueren racisme, blandt småborgerlige med deres på det tørre

Har du nogensinde prøvet at skulle på toilettet – altså sådan rigtig for alvor?

Det har jeg to gange inden for ganske kort tid og følgende skete.

Den ene gang galoperede jeg i fuld firspring mellem to destinationer med et vildt blik i øjnene og gispede til folk der hilste ”jeg kan ikke tale nu” mine tarme skreg og i mit hoved kørte en stemme – ”gid jeg ikke skider i bukserne” – pyyyyyyyha nåede mit eget hjem og kunne falde lettet om på toilettet og slippe hvad der nu skulle forlade min krop. Bagefter kunne jeg ordne det hygiejniske (bonus info – det er godt at bruge den asiatiske model og vaske sig efter tømt tarm) – og således tom- kunne jeg gå videre ud i mit liv og gøre det der ti minutter inden virkede uoverskueligt fordi mit indre var kaos og kun handlede om at nå et wc i tide.

For en uge siden skulle jeg med ældste barnebarnet på perle shopping – og da vi når parkeringspladsen skulle vil begge tisse – det var det vi sagde, jeg skulle dybest set mere end det. Sammen gå vi ind på en cafe, jeg går målrettet mod toilettet – lader lille pigen komme først og står lidt og vipper på stedet, urolig i kroppen. Da vi går ud siger den fornuftige ti årige – ”man må faktisk ikke tisse på det toilet uden at købe noget på cafeen” herefter fulgte en lang snak om at man bare kan se cool ud og lade som om at man skal købe noget.  Ti åringen siger så, at hun synes det er strengt at man ikke må bruge et toilet, hvis man skal tisse. Jaaaa forklarer sygepleje mormor og topper med en faglig forklaring om hvor vigtigt det er at lytte til sin krop, ikke at holde sig for længe etc. etc. og således tømt, tømte vi Rønne for perleplader og diverse.

En forklaring til en hvid privilligeret pige, der med sin  skrappe mormor, skrider igennem cafeen, og bruger deres toilet – med en selvfølgelighed og tilhørende myndighed, der gjorde at ingen af ungarbejderne, ville have turdet at sige, ”du må ikke bruge vores toilet”

Nu til pointen, for jeg er faktisk ikke en der plejer at dele historier om mit afføringsmønster ærlig talt vil jeg gerne have det som noget privat – jeg vil også gerne have andre holder det privat- med mindre de er mine patienter. (Denne her går ud til alle mænd, der prutter og informerer om at nu skal de på Toa – hvad rager det mig)

Men vi har i gennem de sidste par år fået lov til at hade åbenlyst på romaer – i ved dem der stjæler – tigger og skider på gaderne og som kommer fra Rumænien………. Vi har faktisk fået lov at hade så meget på dem at vi kan sætte dem i fængsel i 2 uger hvis de tigger om penge. Ja eller selvfølgelig ikke kun dem alle der tigger – de kan ryge i fængsel i 2 uger. En lov der var med et helt klart racistisk sigte men av for faen, der kom også en svensk tigger med ved en af de første anholdelser – tak til politiet for ikke at hoppe på racisme toget i denne ombæring.

Kbh.s overborgmester – den jyske Frank Jensen, synes det er for galt med alle de romaer, der bare sviner i kbh, og som besørger på gaden………… wow Frank Jensen – det er stort set umuligt at komme på et offentlig toilet gratis i byen og der er desuden ikke ret mange af dem.  Det vilde Frank Jensen, er da ikke at folk skider på gaden, det vilde er at vi er et land der tillader at folk skal bo på gaden.  Det vilde er at du og dit parti, lyder som en parodi på DF.

Da jeg startede som gadesygeplejerske for små tyve år siden, kom de sociale myndigheder når vi ringede hvis der var børn på gaden, i dag kan  man  få at vide hos de sociale myndigheder, ” det er romaer, det er deres kultur” hvis man ringer og siger der sidder en kvinde med et barn og tigger. Muligvis er det nogens kultur, men vi er underlagt FN. S børnekonvention og alle børn er alles børn – i dk skal vi ikke have børn og familier på gaden. Så Frank Jensen problemet er ikke at nogen skider på gaden og laver lejre for at sove trygt sammen, eller tigger på gaden for at leve – problemet er du faciliteter et styre, der tillader at vi kan hyggehade på mennesker der er fattige og så skyde dem i skoene at det er deres kultur.

”men hvad så med Levakovic familien” har jeg hørt som argument igen og igen, når folk i min omgangskreds synes de skal lufte uvidenhed og racisme omkring romaer – det er ham der sigøjner kongen, hvor hele familien stort set er top kriminelle og som har deres eget tv program, så vi kan sidde og forarges ude i udkants dk.

Jeg kan ikke lide kriminelle, jeg kan ikke lide folk der svindler sig til sociale ydelser, eller snyder i skat. Så nej jeg kan i princippet ikke udholde den idiot der kalder sig sigøjner kongen – men det har intet med hans etnicitet at gøre – han er bare grund usympatiske og for min skylde, kan han ryge ad helved til. Ligesom dig, der får kontanthjælp, uden at skulle have det, ligesom dig, der gemmer penge i skattely, ligesom dig, der bor med din kæreste og modtager børnebidrag og boligsikring fordi i har hver sin adresse, ligesom dig der stjæler i butikker, bare fordi du kan, dig der laver sort arbejde –   I ødelægger systemet for alle dem der har brug for det og I er med til at det er blevet  ok at hade alle socialt udsatte – jeg er knaldhamrende ligeglad med din etnicitet – du er bare en snylter på fællesskabet.

Nu har vi så fået en lov der smider fattige mennesker i fængsel. Og nu vil jeg lige komme med et par indskud her.

I mange år har fængsler og arresthuse været nogle af de bedste herberg, når der ikke var plads på de etablerede og det er der ikke på en række af dem for romaer, for de må ikke være der.

Og hvis man lige tænker det der med toilettet igennem igen, så får i lige lidt om tarmen her.

Hvis ikke man kommer på toilettet når man skal, så kan man ødelægge mavetarm funktionen, og have skiftevis løs og hård afføring- og smerter. Hvis ikke du sover ordentligt kan det ligeledes gå ud over din tarmfunktion.

Så set ud fra en sundhedsmæssig betragtning, er det verdens bedste ide, at lade disse tiggere, der er henvist til at sove på gaden, komme to uger i fængsel. De får en seng at sove i – de kan få vasket tøj, de kan komme til sygeplejerske og få hjælp til at få maven på ret køl igen og der er mad hver dag, samt personale til at tage sig af dem. Så alt i alt en god løsning. Bare ikke en særlig værdig løsning, at vi nu i dk straffer for fattigdom.

Og så er det en ret dyr løsning – en plads i et arrest hus eller åbent fængsel kostede i 2010 i omegnen af 1500 kroner i døgnet – måske lidt mere. Hvis man forestiller sig, der er omkring 50 mennesker i fængsel nogenlunde konstant, så er det 75000 om ugen – hvilket giver 3.9 millioner om året – læg så dertil alle ressourcerne politiet skal bruge inden de rammer fængslet. Jeg har læst et sted, at man estimerer den nye tiggerlov til at koste i omegnen af 8 millioner kroner.

Hør lige her – jeg laver gerne en løsning, der koster markant mindre. En eller anden kan bare ringe, så kigger jeg gerne på muligheder, for at vi kan give mennesker et anstændigt liv, hvor vi kan  være med til at få et Danmark, hvor vi ikke tillader tiggeri, ud fra en human betragtning om at alle skal have nok, i et af verdens rigeste lande.

Og BTW – romaer er ikke fra Rumænien – så alle jer der sidder og siger de bare kan tage hjem ………… romaer hjem? Hvor er mon lige det……………. og til alle jer der hellere vil hjælpe vores egne hjemløse…. du skal skamme dig – skamme dig over at bo i et rigt land, hvor hjemløshed er en skændsel mod vores samfund og hvor du tror du gør en god gerning ved at aflevere dit hullede tøj til de fattige – du skulle hellere bruge nogle af dine caffelatte timer med veninderne på, at få et samfund, hvor vi ikke tillader hjemløshed – hverken for vores egne eller de andres.

Og til Frank Jensen …………. Kunne en plan være at lave nogle flere offentlige toiletter – så er vi One Down – det ville også lette livet for mange i mormoralderen, hvor et par børnefødsler i bagagen, gør noget ved den fart, hvormed man skal på Toa, når man skal.

About Fuldafløgn 83 Articles
Hej Og velkommen til min blog - en slags dagbog fra en krøllet hjerne der har en mening om snart sagt hvad som helst. Du er velkommen til at komme med kommentarer - jeg bliver helt vildt glad hvis du siger mig videre - og hvis du har noget du undrer dig over, så skriv til mig, så smider vi det op i luften og griber igen - hvis du vil høre min mening om noget IRL - så send mig en besked - så ringer jeg SNART ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*