hjemmelavet marmelade

Henne i den lidt øvre middelklasse er der en tendens til at ligge ting i lage og forære det væk, nævner i flæng blommer, brombær, jordbær, rabarber, kvæder etc

Første skridt er at man er indehaver af enten en have og helst i Tisvilde eller alternativt kender et hemmeligt brombærkrat.

I efteråret finder man de glas frem man har gemt i løbet af året eller købt loppis ved ødegården i Sverige og skolder dem godt.

I dem fylder man en god blanding af lagevenlige produkter og skruer låget godt på.

Dernæst tager man en TAKKEsaks (kan købes i Panduro hobby) og klipper et stykke rød/hvidternet stof, som man lige sætter ovenpå låget af glasset og binder det fast med et stykke bastsnor, der helst skal hænge lidt skødesløst ned af siden.

Til næste middag i middel(over)klassen kommer man så anstigende med produktet og kunsten er så at aflevere det diskret, men alligevel være sikker på alle de andre kvinder ser det og spørger til opskriften.

Denne er naturligvis totalt hemmelig og gemt gennem 1650 år i familiens skuffer, men i den moderne udgave er den lige twistet med lidt ingefær.

Det her er en helt vild god måde at gokke værtinden lidt i hovedet på, især hvis det skulle være tilfældet at hun servere KØBEgele til den fasan hendes mand selv har skudt med en hjemmeskåret slangebøsse.

Fænomenet er særlig udbredt i efterårsperioden og vent så bare til julebagesæsonen.

forsættelse følger………………..

About Fuldafløgn 83 Articles
Hej Og velkommen til min blog - en slags dagbog fra en krøllet hjerne der har en mening om snart sagt hvad som helst. Du er velkommen til at komme med kommentarer - jeg bliver helt vildt glad hvis du siger mig videre - og hvis du har noget du undrer dig over, så skriv til mig, så smider vi det op i luften og griber igen - hvis du vil høre min mening om noget IRL - så send mig en besked - så ringer jeg SNART ...

1 Comment

  1. Det her ses også i Jylland!
    Når min gamle ven (der bor på landet) besøger sine gamle veninder (inde i provinsbyen), så har hans kone givet ham hjemmebag og -syltetøj med i værtindegave!
    Måske det er derfor vi altid ses uden påhæng 😉

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*